Det digitala och innovativa affärssystemet för små & medelstora företag.

Teamet i ett gruppfoto

Skellefteåföretaget BeOneNorth bäst i Sverige på affärssystem

BeOneNorths implementation hos discgolftillverkaren Latitude 64 har utsetts till Årets Affärssystemsprojekt 2023/24. Den prestigeladdade utmärkelsen delas ut av HerbertNathan & Co, marknadsledande i Skandinavien inom rådgivning och upphandling av affärssystem.
– Vi är stolta och glada, det här ger eko i branschen, säger Jan Stenberg, VD på BeOneNorth.

Årets Affärsystemprojekt delas ut för att lyfta fram det bästa affärsystemprojektet i Sverige. Juryn för utmärkelsen tittar bland annat på förarbetet, tydlighet mellan företagets mål och vision kopplat till affärssystemstrategi, upphandlingsprocessen, relationen mellan kund och leverantör samt implementeringen.

– Förutom äran är det ett viktigt pris för våra affärer. Vi flyttar fram våra positioner på marknaden och gör också systemet SAP Business One mer känt. HerbertNathan & Co som ligger bakom priset är en tung aktör som många vänder sig till för råd, nu finns vi med som ett hett alternativ hos dem, säger Jan Stenberg.

BeOneNorth startade projektet hos Latitude 64 i februari 2023 och gick i mål i september samma år. Utmaningen var att Latitude 64 hade ett systemstöd med interna dokument, flera webbshoppar och ett fristående ekonomisystem. Avsaknaden av standardisering av datahantering, logistik- och produktionsprocesser ledde till avvikelser och ineffektiva flöden. För att kunna fortsätta tillväxten på en global marknad konstaterade ägarna och ledningen att det fanns ett behov av att införa ett affärssystem och likrikta processer.

– Latitude 64 vände sig till oss för att vi med hjälp av SAP Business One och våra verksamhetskunniga konsulter skulle skapa bättre kontroll, automatisera, effektivisera och möjliggöra fortsatt tillväxt. Efter ett drygt halvårs intimt samarbete med Latitude 64 hade vi infört ett affärssystem som bland annat lett till ökad effektivitet, integration av information, kostnadsbesparingar och bättre beslutsfattande, säger Jan Stenberg.

Ur motiveringen från juryn: ”Projektet visar hur ett affärssystem kan leverera avancerade tekniska lösningar och skapa långsiktigt värde som överträffar förväntningarna.”

– Ett lyckat projekt där det krävdes ett stort förändringsarbete av oss. Vi gick från interna dokument, olika fristående webbplattformar och ett ekonomisystem, till att implementera ett Affärssystem som ska integrera med sidosystem, säger Hans Petter Hauge, CFO på Latitude 64.

Utmärkelsen Årets Affärsystemsprojekt delades ut på ERP Summit i Stockholm den 21 maj.

Läs mer om Latitude 64-caset här

För mer information:
Jan Stenberg, VD BeOneNorth,
070-351 01 78
jan.stenberg@beonenorth.se

Boka möte